Apa hukum buat pelancaran tudung di Kelab Malam??Hukum asal harus dan berpahala. ..

Apa hukum buat pelancaran tudung di Kelab Malam??

Hukum asal harus dan berpahala. Tapi bila buat di Kelab malam jadi haram. Haram bukan sebab pelancaran tudung tapi kerana buat di kelab malam, pergaulan tanpa batasan, hiburan melampau dan penuh dengan fitnah. Fitnah kepada seorang muslimah dan muslim, fitnah kepada pemakaian syariat dan fitnah kepada agama.

Pelaku dan yang terlibat dengannya berdosa, wajib bertaubat.

Saya ambil kerja Tuhan??. Maaf, Tuhan yang minta saya buat kerja ni!.

“Kena berlembut jangan berkasar”.. Maaf, sesetengah orang hatinya penuh karat. Tak tercabut dengan air. Kena pakai tukul besi!. Tak percaya?, rujuk pendekatan dakwah Rasulullah. Yang nak berlembut, silakan. Tapi kena ada yang bertegas. Kalau tak, naik lemak dia!.

“Ajak jangan hukum”. Maaf, saya tak menghukum. Saya MEMBERITAHU hukum dari Yang Maha Menghukum. Dan saya sedang MENGAJAK mereka untuk mengikut hukum.

“Ini kesalahan peribadi bukan kesalahan umum”. Maaf, kalau kesalahan peribadi melibatkan umum maka ia menjadi kesalahan umum.

Mungkin dia nak dakwah” Maaf, matlamat tak menghalalkan cara. Dakwah ada kaedah bukan main rembat ikut hati. Tapi ikut Nabi!.

“Tak apa, yang penting niat dan hati dia baik”. Maaf, hati yang baik tak akan pergi ke tempat yang tidak baik dan perlakuan yang tidak baik”.

“Jangan boikot!. Macamana Melayu nak maju?”. Saya kata boikot semua tudung yang tak menepati syariat. Maju biarlah berkat. Kita nak maju juga dalam kubur dan di akhirat. Apa ada pada Melayu?. Adat bersendi syariat!.

Nak kata apa lagi??. Katalah!. Selagi mampu kata. Esok di akhirat mulut dah tak mampu berkata-kata kecuali tangan dan kaki mereka. (Surah Yasin). Pemiliknya berkata, tak peduli kata-kata orang. Betul, kata-kata Allah pun kau bakul sampahkan apalah sangat kata-kata orang.

Ya Allah.. sesungguhnya aku telah menyampaikan.

Kredit Imam Muda Fakhrul

Neelofa mempertahankan tindakan melancarkan koleksi tudungnya di sebuah kelab malam, malam tadi.

Menurut pelakon dan pengacara popular itu, beliau memilih Zouk, kelab hiburan terkenal di ibu negara, dengan mengambil kira kesesuaian bajet serta tema acara, lapor beberapa media.

“Jika diadakan di tempat lain, saya perlu mengeluarkan wang lapan kali ganda bagi memenuhi kehendak tema.

“Saya ambil keputusan untuk tidak peduli kritikan orang ramai kerana saya lebih tahu apa yang saya lakukan,” beliau dipetik sebagai berkata kepada Sinar Online hari ini.

image: https://i.malaysiakini.com/1115/742ce5bbf65b751869fb8fdadc595020.jpeg

Mengulas kecaman terhadapnya, khususnya di Internet, beliau berkata tidak akan mempedulikan semua itu.

“Sampai bila pun takkan habis kalau terus melayan kecaman netizen.

“Jadi tahun ini, saya memilih untuk tidak ambil peduli lagi kata-kata orang,” katanya lagi.

Neeloga dilapor turut menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-29 di majlis yang sama.

Majlis itu turut dimeriahkan dengan persembahan penyanyi dan pengubah lagu SonaOne.

Read more at https://www.malaysiakini.com/hiburan/413587#dvtkEsQ9vyxvkI2a.99

Add Comment