RANGSANG PERCAKAPAN BAYI SELEPAS LAHIR.

“RANGSANG PERCAKAPAN BAYI SELEPAS LAHIR.”

Sebenarnya kan, ada beberapa step yang mommies boleh rujuk untuk belajar rangsang percakapan baby.

Alaa.. Sama jugak macam nak ajar baby berjalan la, mula-mula mesti la kene meniarap dahulu, merangkak, duduk pastu berdiri, barulah berjalan. Haaa gituuh ๐Ÿ˜Š
Nak ajar anak-anak bercakap pon sama, kene belajar sebutan asas dahulu, baru boleh sebut yang complex. Kalau mommies tak ikot flow yang betol, boleh diibaratkan seperti pelajar rendah belajar subjek sekolah menengah. Susah kan?

Sebab tu la ada anak-anak yang alami masalah #Speech_Delay.
Jom ikuti panduan bergambar dari juma. Kita belajar sama-sama ye.

Dah baca, jangan lupe share ๐Ÿ˜˜

Add Comment