Siapa ada RM1 kertas, kami beli RM500 sekeping tunai !

Siapa ada duit kertas lama RM1, duit syiling lama-lama korang mungkin boleh menjualnya dengan harga yang lumayan kerana ada ramai broker yang sanggup membeli dengan harga yang tinggi.

Siapa yang masih menyimpan duit kertas RM1 lama, kami disini berbesar hati untuk membeli wang ringgit lama tersebut dengan harga RM400 mengikut keadaan wang tersebut tanpa koyak. Kami merupakan Pelelong wang lama yang akan dilangsungkan di Singapore pada Disember setiap tahun.

Sekiranya anda masih memeliki dan berhasrat untuk menjualnya kepada kami boleh PM atau whatsapp Agent kami seperti di bawah

SILA TINGGALKAN CONTACT NO ANDA MELALUI RUANGAN KOMEN UNTUK MEMUDAHKAN BROKER HUBUNGI ANDA TERIMA KASIH!

Group jual beli duit syiling lama https://www.facebook.com/groups/JBSDKL/
Fanpage https://www.facebook.com/JUAL-BELI-DUIT-LAMA-165439870456520/
Malaysia Coin https://www.facebook.com/malaysiacoin/

Posted in: Viral

 

5 ‘Trick’ Mudah Hilangkan Kesan ‘Peta Dunia’ Dan Bau Hancing Pada Tilam Dan Bantal Anda
February 22, 2018 admin Leave a comment

Ramai yang mungkin diantara kita geli atau malas nak basuh kesan kotor atas tilam yang sekian lama digunakan walaupun kondisinya masih baik. Apatah lagi apabila tilam itu dicorakkan dengan geografi peta dunia berabad-abad lamanya.

Umumnya harga sebuah tilam bukan murah. Boleh mencecah ribuan ringgit, dan kerana itulah jangka masa sebuah tilam itu lama. Takkanlah hanya sebab kesan air liur basi, kita sanggup nak buang tilam yang mahal kan?

Bukan hanya faktor peta dunia menyebabkan terukirnya geografi semulajadi diatas tilam namun ia juga mungkin disebabkan oleh peluh badan ketika tidur atau kesan tumpahan air daripada sesi ‘breakfast in the bed’.

Tanpa perlu membazir dan mengeluarkan ribuan ringgit lagi untuk meggantikan tilam tersebut, kami berikan anda langkah-langkah terbaik dan higenik untuk menyingkirkan bakteria serta kesan peta itu dengan petua mudah ini.

Bahan-bahan bancuhan:

1 Cawan Hydrogen Peroxide (Boleh didapati di farmasi seperti Watson, Guardian etc.
3 Sudu besar Baking Soda
1 Sudu kecil cecair cuci pinggan
5 Titis pewangi/essential oil

Cara-cara:

1. Campurkan semua bahan kedalam bekas dan kacau sebati. Kacau perlahan-lahan, setelah selesai masukkan bancuhan kedalam bekas semburan.

2. Semburkan bancuhan tersebut pada peta atas tilam. Biarkan 5 hingga 10 minit. Anda akan dapat lihat kesan peta itu hilang dalam jangka masa tersebut.

3. Kalau ada kesan peta yang susah hilang, sembur sekali lagi dan biarkan kering.

4. Setelah puas menyembur, jemur tilam tanpa perlu kena cahaya matahari secara terus.

5. Jika kesan baking soda mengering, gunakan vacuum selepas permukaan tilam kering sepenuhnya.

Siakapkelimy

Sumber: Impiana

Posted in: Tips

Add Comment

seventeen − four =